Η Ιαπωνία, που προφέρεται Νιχόν στα ιαπωνικά, προέρχεται από το ομηρικό ρήμα νήχω, που σημαίνει κολυμπώ, από το οποίο προέρχεται και η λέξη νήσος; Φυσικά, η Ιαπωνία-Νιχόν είναι νήσος..... [«Η γέννηση, η διαδρομή και οι μεταλλάξεις της ελληνικής γλώσσας»] Κώστας Δούκας, δημοσιογράφος
__________________________________________________________________________________________________________________________
......................................"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
__________________________________________________________________________________________________________________________
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso
για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Ορατές οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία

ΤΟΠΙΚΑ

Επισημάνσεις – καταγγελίες από την “Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών”


Ορατές είναι ήδη οι αρνητικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του “Γιάννης Δασκαλογιάννης”, για το χειμώνα που διανύουμε. Σύμφωνα με τα μέλη της “Ανοιχτής Πρωτοβουλίας” ενάντια στην εκχώρηση του “Δασκαλογιάννης” των Χανίων η αύξηση των τελών που επέβαλλε η Fraport είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της Ryanair και το σταμάτημα της 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου.
«Το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” παραδόθηκε στους Γερμανούς της Fraport με ένα απαράδεκτο τρόπο. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Η αποικιακή σύμβαση πρέπει να ακυρωθεί» δήλωσε το μέλος της “Πρωτοβουλίας” και πανεπιστημιακός κ. Αντώνης Σκαμνάκης.
Ο κ. Σκαμνάκης επισήμανε πως η κατακόρυφη αύξηση των τελών από τη Fraport ( επιβατών και προσγείωσης των αεροπλάνων) έδιωξε την Ryanair και κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει τη σύμβαση.
«Πήραν ένα αεροδρόμιο που ανακατασκευάστηκε με τα χρήματα των πολιτών και το έκαναν επαρχιακό αεροδρόμιο καθώς πλέον δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση όπως ήταν πριν» δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας Σήφης Χιωτάκης επεξηγώντας πως «στην παλιά πόλη γνωρίζω ήδη κάποια ξενοδοχεία μικρά που θα κλείσουν αυτές τις ημέρες για το χειμώνα . Αυτά που έλεγε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ν. Χανίων θα ήθελα να έλθει και να μας τα ξαναπεί! Θα ήθελα επίσης να μας πουν τι λένε και οι υποστηρικτές της Fraport, η πρωτοβουλία των “37” συμπολιτών μας; Φέτος το χειμώνα δεν θα έχουμε καθόλου κόσμο! Αυτό που έχουμε δει είναι τα Χανιά να απομονώνονται και δεν είναι μόνο οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι! Είχαμε ανταποκρίσεις το χειμώνα προς Πάφο, Αθήνα και Θεσσαλόνικη και τώρα δεν έχουμε».
Παράλληλα ο κ. Χιωτάκης ζήτησε από τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού «να μας πουν τι σκέφτονται τι πρέπει να γίνει; Να μας πουν ο κ. δήμαρχος και ο κ. αντιπεριφερειάρχης τι οφέλη έχουμε από την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου; Και παράλληλα ο πολίτης των Χανίων να καταλάβει πως αν κάθετε στην καρέκλα του και δεν κινητοποιείται τότε θα πληρώσει το τίμημα».
Η “Πρωτοβουλία” προετοιμάζει για τις ανοικτή εκδήλωση στις 18 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων αντίστοιχων κινημάτων από τη Μυτιλήνη και την Κέρκυρα.

__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις