Η Ιαπωνία, που προφέρεται Νιχόν στα ιαπωνικά, προέρχεται από το ομηρικό ρήμα νήχω, που σημαίνει κολυμπώ, από το οποίο προέρχεται και η λέξη νήσος; Φυσικά, η Ιαπωνία-Νιχόν είναι νήσος..... [«Η γέννηση, η διαδρομή και οι μεταλλάξεις της ελληνικής γλώσσας»] Κώστας Δούκας, δημοσιογράφος
__________________________________________________________________________________________________________________________
......................................"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
__________________________________________________________________________________________________________________________
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso
για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

HΡΑΚΛΕΙΟ: Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη μητέρα τεσσάρων παιδιών...




HΡΑΚΛΕΙΟ: Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη μητέρα τεσσάρων παιδιών... // Μέχρι την Πρωτοχρονιά η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει να κάνει 35.000 διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών.
Χωρίς ρεύμα είναι από σήμερα το πρωί το σπίτι της άνεργης 47χρονης Ηρακλειώτισσας κ. Κυριακής, η οποία μεγαλώνει μόνη τα τέσσερα παιδιά της. "Χρωστάω στην ΔΕΗ 8.000 ευρώ τα τελευταία 6 χρόνια. Πριν από 14 μήνες έμεινα άνεργη και ζούμε από τα τρόφιμα που μου δίνει το ΚΑΠΗ Φορτέτσας και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μετά τον χωρισμό από τον άνδρα μου βρέθηκα εγκλωβισμένη σε μια τραγική κατάσταση" λέει η ίδια στο ekriti.
"Το ρεύμα που έχουμε στο σπίτι είναι εργοταξιακό και δεν μπορώ να το γυρίσω σε οικιακό για να πάρω τις μειώσεις... γιατί ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια έχει εξαφανιστεί και η Πολεοδομία δεν μπορεί να στείλει καινούργιο να κάνει την αλλαγή. Όπως μου είπαν γίνεται μόνο αν πεθάνει ο πρώτος μηχανικός. Αποτέλεσμα να μην μπορώ να βρω λύση, ούτε και με τον διευθυντή της ΔΕΗ ο οποίος σε συνάντηση που είχαμε έδειξε αδιάφορη έως ειρωνική στάση γιαυτά που περνάω", εξιστορεί την περιπέτεια της με δάκρυα στα μάτια η μητέρα των 4 παιδιών.
"Θέλω βοήθεια, δεν ξέρω τι να κάνω έρχονται γιορτές και δεν θα έχω ρεύμα για τα παιδιά μου. Μαχαιριά στην ψυχή μου είναι αυτή η διακοπή. Τι θα πω στα παιδιά…. Τι θα πω» διερωτάται.
Και εύχεται να βρεθεί κάποιος να τους βοηθήσει. "Δεν αρνήθηκα ποτέ το χρέος μου, απλά δεν έχω λύση ούτε χρήματα. Μακάρι να μην βρεθεί κανείς στην θέση μου…".

__________

Μάρα Μπέκα 


Μέχρι την Πρωτοχρονιά η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει 

να κάνει 35.000 διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών



Στις 35.000 διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι τέλος του έτους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.Από αυτές το 70% είναι νοικοκυριά!
Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ. κ. Νίκου Χατζηαργυρίου, σε απαντητική επιστολή στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.
Ο Νίκος Χουντής είχε ζητήσει με επιστολή του, εξ ονόματος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας και της ΛΑΕ Μεσσηνίας, τα σχετικά στοιχεία από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Καλαμάτα, όπου κινδύνευσαν να καούν 3 μικρά παιδιά από κεριά, διότι στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών.

Στην απάντησή του, ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Χατζηαργύριου, αφού σημειώνει ότι, «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος είναι εκ του θεσμικού ρόλου υποχρεωμένος να εκτελεί τα αιτήματα διακοπής λόγω οφειλών», διευκρινίζει ότι, στους δέκα πρώτους μήνες του 2017 «έχουν εκτελεστεί 204.000 περίπου διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών σε όλη την χώρα μετά από αιτήματα όλων των προμηθευτών και 159.000 επανασυνδέσεις μετά από πληρωμή ή διακανονισμό των οφειλών».
Καταλήγοντας στην επιστολή του, σημειώνει ότι, «Μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα εκτελεστούν περαιτέρω περί τις 35.000 διακοπές, από τις οποίες ποσοστό της τάξεως του 70% αφορά οικιακούς καταναλωτές (κατοικίες)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις