Η Ιαπωνία, που προφέρεται Νιχόν στα ιαπωνικά, προέρχεται από το ομηρικό ρήμα νήχω, που σημαίνει κολυμπώ, από το οποίο προέρχεται και η λέξη νήσος; Φυσικά, η Ιαπωνία-Νιχόν είναι νήσος..... [«Η γέννηση, η διαδρομή και οι μεταλλάξεις της ελληνικής γλώσσας»] Κώστας Δούκας, δημοσιογράφος
__________________________________________________________________________________________________________________________
......................................"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
__________________________________________________________________________________________________________________________
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso

Το περιστέρι της Ειρήνης, Pablo Picasso
για τον Άνθρωπο, την ειρήνη στον κόσμο, λέμε όχι στους πολέμους και στη βία από άνθρωπο σε άνθρωπο ...make love not war - κάντε έρωτα όχι πόλεμο

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Στήριξη στη δασκάλα της Γαύδου που είναι μητέρα τριών παιδιών από το σύλλογο εκπαιδευτικών Χανιών

sxoleio-gavdos.jpg


Οι συνάδελφοι της δασκάλας  και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, 
επικρίνουν την «προσπάθεια διαπόμπευσης της»
19.09.2018,
efsyn.gr

Την απόφαση να παραιτηθεί φέρεται να έλαβε η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Γαύδου, με τη δήμαρχου του νησιού να αναφέρει πως «έφυγε χωρίς να ενημερώσει ούτε γονείς, ούτε τον Δήμο, ούτε την πρωτοβάθμια διεύθυνση». Η παραίτηση αποτελεί «δείγμα της απελπιστικής κατάστασης που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς το καθεστώς της ''αναπλήρωσης'' και της έλλειψης μόνιμων διορισμών», σχολιάζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Χανιών.
Οι συνάδελφοι της δασκάλας που είναι μητέρα τριών παιδιών και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, επικρίνουν την «προσπάθεια διαπόμπευσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μερίδα των ΜΜΕ της εκπαιδευτικού» καθώς «αποτελεί την πιο ανέντιμη υποστήριξη του συστήματος εργασιακής ομηρίας και ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο εσωτερικοί μετανάστες, εγκαταλείποντας τις οικογένειές τους, για να δουλέψουν στην άλλη άκρη της χώρας».
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Χανιών, σχολιάζει πως «βάλλονται άνθρωποι που δουλεύουν με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών σχολείων, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς άδειες, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς δικαίωμα να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα βρέφη τους με ασφάλεια». Σκοπός των επιθέσεων ενάντια στην εκπαιδευτικό «είναι να αντιστραφεί το κύμα συμπάθειας προς τους αναπληρωτές. Στόχος τους είναι να καμφθεί η κατανόηση της αναγκαιότητας και η μαζική υποστήριξη που αρχίζει να απολαμβάνει το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση» σημειώνει ο σύλλογος.
Οι εκπαιδευτικοί επιτίθενται στη δήμαρχο Γαύδου, μιλώντας για «θλιβερή πρωτιά σε αυτή την εκστρατεία διαπόμπευσης» και τονίζουν πως «σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παίρνουμε την άδεια καμίας/κανενός δημάρχου, για να παραιτηθούμε». Ενημερώνουν τη δήμαρχο Γαύδου ότι «οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών παρόλο που οι νεοφιλελεύθερες στρατηγικές το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν ώστε να πάψει η κρατική χρηματοδότηση της εκπαίδευσης».
Τέλος, επαναλαμβάνουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ακριτικών σχολείων και όχι μόνο, είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί και ζητούν από τη δήμαρχο Γαύδου «να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από την εκπαιδευτικό».

Παραίτηση λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής

Η δασκάλα πήγε στη Γαύδο, προσδοκώντας στη συνέχεια να κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης. Μία εβδομάδα όμως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, φαίνεται ότι θέλησε να παραιτηθεί, λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής και της μεγάλης απόστασης από την οικογένειά της. Όπως αναφέρει η δήμαρχος της Γαύδου Γκέλυ Καλλίνικου σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η δασκάλα έφυγε χωρίς να ενημερώσει ούτε γονείς, ούτε τον Δήμο, ούτε την πρωτοβάθμια διεύθυνση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έφυγε η δασκάλα που είχε τοποθετηθεί στη Γαύδο
Υπερδιπλάσια τα «δυσπρόσιτα» σχολεία στην Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις